Πρεσβυωπία - Ε-ιατρικά Νοέμβριος 2007

Για τους λόγους που μας αναγκάζουν να φοράμε γυαλιά για μακριά (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός) έχουν βρεθεί πολύ προβλέψιμες και αξιόπιστες λύσεις: κυρίως η διόρθωση με laser αλλά και η ένθεση ενδοφακών και άλλες πιο σπάνιες μέθοδοι. Η πρεσβυωπία είναι διαφορετική.

Διαβάστε περισσότερα

Καταρράκτης και γυαλιά - Σεπτέμβριος 2010

Ο καταρράκτης είναι μία πάθηση την οποία κανείς δεν αποφεύγει, αρκεί να ζήσει αρκετά για να την αναπτύξει. Είναι όμως ταυτόχρονα και μία ευκαιρία για να αναθεωρήσει τα γυαλιά του. Κάθε χρόνο γίνονται 1.5 εκατομμύριο επεμβάσεις αφαίρεσης καταρράκτη στις ΗΠΑ, περίπου 70000 στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα

Εποχιακή αλλεργική επιπεφυκίτιδα

Η αρχή της άνοιξης δεν συνοδεύεται μόνο από θετικές παραστάσεις για όσους πάσχουν από αλλεργίες, παιδιά και ενήλικες. Στον γενικό πληθυσμό, 5-22% παρουσιάζουν την πιο συχνή μορφή (εννιά στις δέκα) αλλεργικής επιπεφυκίτιδας, την επονομαζόμενη επιπεφυκίτιδα «εκ χόρτου», εποχιακή ή, καταχρηστικά, εαρινή. Η έκθεση στη γύρη του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Femtosecond - Νοέμβριος 2010

Ο τρόπος της διόρθωσης της μυωπίας (και του αστιγματισμού και της υπερμετρωπίας) είναι μέσω της σμίλευσης με το laser του κερατοειδούς, ενός φυσικού διάφανου φακού στο πρόσθιο τοίχωμα του βολβού του ματιού. Στον φακό αυτό είναι ακριβώς πάνω που τοποθετούνται και οι φακοί επαφής.

Διαβάστε περισσότερα